Krachtige vrouwen

Eefje 13 december 2024
“Er is iets geks met onze ogen. Soms laten ze ons zien wat er vlak voor ons gebeurt. Andere keren tonen ze ons iets wat al is gebeurd, of nog gaat gebeuren.”

Kate, Violet en Altha. Drie sterke vrouwen met een eigen levensverhaal. Hoewel ze elk in een andere tijdsperiode leven, zijn ze toch met elkaar verbonden.

Emilia Hart laat afwisselend stukjes van deze vrouwen zien. Ze krijgen elk te maken met mannen die ervoor zorgen dat hun kracht als vrouw getemperd wordt. Hierbij schuwt Emilia Hart zware thema’s zoals mishandeling, verkrachting, haat, .. zeker niet.

Doorheen het verhaal zal duidelijk worden dat het belangrijk is om dichtbij jezelf te blijven staan en niet te twijfelen aan je eigen stem en kracht. Ook de nadruk op de natuurlijke elementen en de dieren zorgen ervoor dat de authenticiteit in alle aspecten van het leven belangrijk blijft.

De schrijfstijl was duidelijk en beeldend.
Wat ik leuk vond aan dit boek waren de korte hoofdstukken. Hierdoor had ik het gevoel dat ik echt doorheen het boek vloog. Het continue afwisselen van de drie personages maakte mij nieuwsgierig naar de volgende fases in hun levensverhaal. Dit hield het dus boeiend.

Het boek bevat een vleugje geschiedenis, vooral hekserij is het grote thema. Toch had ik het gevoel dat dit onderwerp nog wat oppervlakkig bleef. Ik hier iets meer van verwacht. Ik had graag gehad dat alles omtrent hekserij en de vervolgingen nog iets meer tot uiting kwam.

Het is een zeer vlot boek dat een prachtig verhaal vol moed en kracht laat zien. Ik kan het zeker aanraden.

Meer recensies van Eefje