Hoe het ook had kunnen gaan……..
Hitlers vrede is weer een fantastisch boek van (de te jong overleden) Philip Kerr. Misschien wel het beste boek dat ik van hem gelezen heb. Wat maakt het boek zo goed? Het geeft een fantastisch inkijkje in het perspectief van vooral Duitse als Amerikaanse zijde (en in mindere mate Russische en Engelse zijde) van najaar 1943. Een periode waarin de grootmachten pogingen deden om te komen tot een onderhandelingsakkoord voor beëindiging van de oorlog. Dat dat niet gelukt is, dat weten we nu. Hoe het had kunnen lopen, dat lezen we in dit spannende boek. Zoals alle boeken van Kerr komen er veel personages in voor en moet je je aandacht goed bij de les houden. In dit boek zijn het vooral de ‘spionnen’ van verschillende kanten in combinatie met de verschillende scenario’s waarnaar vanuit de grootmachten naar toe wordt gewerkt, die het boek zowel spannend, interessant als soms ook best lastig maken. Soms dus even terugbladeren om te weten wie nu ook al weer wie was……Het plot is geweldig, waarbij je aan het eind van dit boek ook nog interessante persoonlijke kenmerken van Churchill, Stalin, Hitler en Roosevelt leert kennen. Een meesterwerk van meester Kerr.