Prachtig

een_kast_vol_boeken 23 december 2024
Het verhaal van Wynton, Miles en Dizzy. Ze wonen in Paradise Springs. Hun vader is op een dag spoorloos verdwenen en de kinderen proberen daar mee om te gaan. Hun moeder is chef-kok in een restaurant en weinig thuis. Wynton is een lastige jongen, Miles de perfecte en Dizzy het kleine, lastige zusje. Ze ziet geesten en ziet geuren als kleuren. Wynton kan fantastisch vioolspelen maar maakt ondertussen een zooitje van zijn leven. Hij is niet meer welkom thuis. De perfecte Miles blijkt vervolgens niet zo heel perfect te zijn. Hij kan praten met honden, en valt op jongens. Dan ontmoet hij een meisje, Cassidy. Zij verandert alles. Is zij een engel zoals Dizzy denkt?

“Hij zou niet weten wat hij moest zeggen. Hij reageerde nooit op die manier op meisjes. Hij wilde achter haar aan rennen. Hij wilde de hele nacht mt haar door een verlaten woestijn rijden en dan in een druk wegrestaurant samen een boek lezen. Hij wil haar alles vertellen.”

Ondertussen lees je het levensverhaal van Cassidy en haar moeder Marigold die leven in een camper en rondtrekken op zoek naar Het Stadje om te gaan wonen.
Het leven is voor Cassidy niet makkelijk met een moeder die ‘medicijnen’ slikt en regelmatig vertrekt naar de Stille Wereld en Cassidy alleen achter laat.
Maar als haar moeder Dave ontmoet, lijkt het allemaal goed te komen.

“Die avond kruip ik in mijn bed en ben ik zo blij als de grote ronde maan die nu hoog aan de donkere hemel staat en door het raam bij mijn bed naar binnen schijnt.”

En dan gebeurt er iets waardoor de levens van alle personen samen komen op een wel heel bijzondere manier.

Een prachtig boek. Mooi uitgewerkte verhaallijnen. Hier en daar had ik wat moeite om door te lezen, maar het was het waard om door te gaan!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken