Een spannend avonturenboek !
Het derde en laatste deel van de serie Monsters en mislukte superhelden.
Het boek begint met het voorstellen van de personages. Heel fijn, want ik had deel 1 en 2 nog even gemist…. Oeps….
Ook in dit boek komen Floris, Dr Nicolai, Haroen, Dave en de vulkaankinderen weer terug.
“Vrienden heb je nooit genoeg” -Yuna
Na het ‘voorstelrondje’ volgt er een korte ‘recap’ van waar het vorige deel eindigde. Handig, ook voor degene die dit boek dus ‘los’ leest van de serie. Ik vond het echt geen probleem om in het verhaal te rollen.
(Toegegeven, na afloop was ik zo benieuwd naar deel 1 en 2 dat ik die meteen alsnog gelezen heb )
We stappen daarna even 20 jaar terug in de tijd en krijgen te horen hoe het allemaal begon daar in het CENTRUM van dr Nicolai.
De rest van het boek switcht heen een weer in de tijd. Soms grote sprongen, maar op het einde ook sprongetjes van halve uren of minder. Dat maakt dat he wel heel goed op moet letten, anders raak je de draad kwijt. Het maakt tegelijkertijd het boek ook interessant want op die manier krijg je een goed beeld van de gebeurtenissen die zich tegelijkertijd afspelen.
“Het zijn niet je superkrachten die bepalen wat je bent. Het is wat je er zelf mee doet” - Dr. Nicolai
Yuna en Kasper gaan op ontdekkingstocht in de afgesloten vulkaan gang. En ondertussen proberen Floris en Lotje bij dr Nicolai te komen. Allebei met hun eigen redenen.
Ergens duikt Dave ook weer op en die heeft tevens snode plannen.
Al met al een spannend avontuur dat dus prima “los” te lezen is, al is het natuurlijk nog veel leuker als je eerst deel 1 en 2 hebt gelezen. Het bevat fijne korte hoofdstukken en leest vlot weg.
“Het lijkt wel een Disneyfilm” -Dave
“Vrienden heb je nooit genoeg” -Yuna
Ergens duikt Dave ook weer op en die heeft tevens snode plannen.
“Het lijkt wel een Disneyfilm” -Dave