De Lijst
Maxime Monceau gaat weer aan het werk na een korte pauze. Hij is onderofficier bij de gendarmerie van Annecy. Hij is afgestudeerd synergoloog. Ze onderzoeken een zaak met een onbekende man die vier moorden bekent. Hij is overduidelijk heel bang voor iemand die hij De Kapitein noemt. Maxime’s onderzoekskills zijn wat vreemd. Bijzonder. Out-of-the-box. Maar hij weet wel vooruitgang te boeken op die manier.
“Ze gingen van de hoofdweg af die langs het meer liep en reden door een soort groene tunnel van bomen, die naar beneden leken te buigen om de auto te begroeten als die hen passeerde.”
Dan blijkt de man een kaartje bij zich te hebben van een sekte. Eentje die Maxime maar al te goed kent…
“Haar bijna engelachtige gezicht zag er zo lief uit als dat van een tiener, hoewel haar kleren haar een decennium ouder maakten.”
Het verhaal neemt meerdere keren een verrassende wending. Alles loopt uit de hand als Maxime zwaar gefrustreerd raakt. Gelukkig is daar altijd nog zijn oude chef die hem te hulp schiet.
“Van oudsher zijn er altijd mensen geweest die de waarheid weten en mensen die blind blijven, deze twee categorieën mensen zouden nooit in harmonie kunnen leven - daar was hij van overtuigd. Zijn littekens bewezen dat.”
Het eerste deel van een serie zag ik op Goodreads. Een spannende verhaal, wellicht niet echt een thriller. Ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat met Maxime! De start van het boek was flitsend, het middenstuk moest ik even door heen bijten, maar het einde las weer vlot.