Donker en duister verhaal
Geïntrigeerd door de duistere kaft kon ik dit boek niet laten staan in de bieb. Ik moést hem lezen. En wat een geweldig boek.
Het verhaal begint in 1887. We zijn op het strand. Een schip is vergaan en een jutter verzamelt de overblijfselen. Dan komt het bericht dat zijn vrouw aan het bevallen is. Eindelijk een dochter? Het blijkt een tweeling; een zoon en een dochter. Hij noemt zijn dochter Katherina, naar de gezonken boot.
We maken een sprong naar 1902. Op een eiland net buiten de kust is een pretpark voor rijke mensen gevestigd; Futuria. Op een dag wordt een hele groep straatkinderen opgepakt en afgevoerd naar Futuria. Waarom? Niemand weet iets.
Op dat eiland woont Libby met haar vader, een arts, en haar moeder die ernstig ziek is. Haar vader voert experimenten uit in de gevangenis aldaar. Wat? Dat bijft een tijdje geheim.
Een donker en duister verhaal over vriendschap, overleven, experimenten, en de verschillen tussen rijk en arm. Het is spannend en luguber. Heerlijk boek, rijke taal en prachtige illustraties! Je wilt doorlezen! Deze komt zéker in de schoolbieb!