Glitch Game

een_kast_vol_boeken 25 februari 2025
De tweelingbroer van Nell, Mathias, is overleden. De familie is nog in rouw. Ieder op zijn eigen manier; haar moeder drinkt, haar vader verliest zich in zijn werk en Nell in gamen.

“Wat lach je? Ik ben goed in gamen! Ik game me suf sinds jij dood bent. Ik heb toch niks beters te doen.”

Online heet ze Go-Yu, afgeleid van Gogo Yubari, een Japanse huurmoordenares. Haar gamestijl is heel geweldadig en daar trekt ze 100.000 volgers mee op haar kanaal.

“Tja, je vredelievende zusje is intussen een hardcore gamer. Had je maar niet dood moeten gaan. Het is jouw schuld, dat ik me thuis opsluit en vlucht in virtueel geweld.”

Tegelijkertijd volg je een Japanse gamer genaamd Yukio. Hij gamet ook veel, onder de naam Kendo. Hij wordt, net als Nell, uitgenodigd voor een speciale game; Glitch game. Alleen een kleine selectie goede spelers mogen hier aan mee doen.
Het lijkt allemaal heel tof, maar dan blijkt er toch iets gruwelijks mis te zijn….

Een bloedspannend en gruwelijk verhaal. De vormgeving helpt enorm bij de 2 verhaallijnen (de bladzijdes van Kendo zijn grijs en van Go-Yu wit).
Je krijgt niet het hele verhaal te horen, wat het alleen maar spannender maakt.
En het einde…… ik kan niet wachten tot ik deel 2 in handen heb!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.