Hoog in de boom

een_kast_vol_boeken 17 februari 2025
Lo is nieuw in het dorp. Zijn moeder en hij hebben een zomerwoonwagen achter het huis van “Ome Dik en tante Aag” gezet en daar wonen ze deze zomer in. Hij ontmoet Jet en meisje dat met haar vader in het dorp woont. Elke dag trekt ze schone kleren aan, en elke dag maakt ze die vies. Ze beleven samen avonturen; ze klimmen in bomen, helpen schapen, zoeken een windmolen en vinden een graafmachine. Ook ontmoeten ze Fien, die in een elektrische rolstoel zit. En dan loopt de zomer al weer op zijn eind….

Voor de boekenbingo las ik een ander boek van Wouter Koolwijk en was meteen geïnteresseerd. Dus toen ik deze vond, moést ik hem hebben.
Toevallig past hij ook prima bij een thema over zomer, of boerderijen, of uitvindingen, of graafmachines. Genoeg redenen om hem aan te schaffen dus. En ook dit is weer een heerlijk en lief verhaal over 2 kinderen die bevriend raken en avonturen beleven. En kijk die illustraties dan! Om verliefd op te worden!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.