Magisch avontuur

Oke wauw, nu vraag ik me dus de hele tijd af wat mijn tattoo zou betekenen….
Kan ik overal bloemetjes toveren? Kan ik alles heerlijk laten ruiken naar bloemetjes?
Kan ik mensen genezen van Alzheimer? (Dat zou toch fijn zijn!)

Maar goed, nu even aandacht voor Metty!
Metty gaat met haar vader naar metrohalte Duisterpoel. Een metrohalte die niet op de metrokaart staat…

“Trek je niks aan van wat andere mensen doen. Niemand van hen gaat naar dezelfde plek als wij.”

Een geheim metrostation dat uitkomt in Nieuw-Londen. Daar bezoekt ze met haar vader (en zelfs haar moeder Daphne) een profetes, Madame Fayola LeBeau, om haar lotsgave te krijgen. Een tattoo op haar hand die verteld wat haar lot zal zijn.
Tot haar schrik (en die van haar ouders) krijgt ze een doodshoofd als tattoo.
Betekent het dat zij nu een moordenares gaat worden? Is dit een onheilslot?

“Dat ze ooit, op een zwarte dag, iets verschirikkelijks zou doen met magie, dat ze er iemand mee van het leven zou beroven. Hoe kon ze ooit aan iemand vertellen wat haar lot was?”

Haar vader denkt de oplossing te hebben en verhuist haar naar het platteland van Wales. Maar zelfs daar achtervolgt haar lot haar. Althans…. haar vader. Op een dag vertrekt hij. Hij verdwijnt.

“Waarom luisterde niemand naar haar? Niemand in huis leek er zich iets van aan te trekken dat haar vader verdwenen was, in gevaar en iedereen deed alsof alles heel normaal was.”

Gelukkig staat ineens haar tante Fiek voor haar neus. Die neemt haar mee naar Nieuw-Londen en dan begint de jacht. Naar haar vader, naar de mysterieuze Zwarte Motten… Wat volgt is een ontzettende spannende, gevaarlijke en magische tocht op zoek naar de waarheid. Met gevaar voor haar eigen leven.

Wat een geweldig boek zeg! Van begin tot eind was ik geboeid. Een flinke pil, maar toch vlot uitgelezen. Je vraagt je toch stiekem steeds af wie ze zal moeten vermoorden? En waar komt Sundar vandaan? Wie houdt haar vader gevangen?
Een magisch avontuur in een onwerkelijke wereld. Over familie, geheimen en vriendschap.

En nu op zoek naar een tovertuier om te zien wat ik met mijn vergeet-me-nietje kan toveren.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken