Survival Game

een_kast_vol_boeken 10 januari 2025
Het begint meteen bloedstollend, mijn ergste nachtmerrie: een inbreker in je huis. En dan ook nog wakker zijn. Dat overkwam Olivier. Terwijl hij op het toilet zat, werd er ingebroken. Bovendien zag hij de inbreker ook nog, toen die even naar de wc wilde gaan.
Hij bedreigd Olivier en laat hem beloven zijn mond te houden.

‘Nee!’ Er klinkt een keiharde brul. ‘Alles is weg!’ Mam krimpt een beetje ineen.’

De vader van Olivier had een juwelierswinkel en die was ook al overvallen. De laatste paar sieraden lagen op zolder en zijn nu gestolen, plus de playstation van Olivier en een onvervangbaar horloge.

De volgende dag gaat Olivier met zijn vrienden Lu en Hamza naar het Stormbos om een survival game. In dat bos zijn ooit 2 meisjes en een hond zoekgeraakt. Hamza vertelt Olivier over de legende. En dan…. gebeurt er iets verschrikkelijks en raken ze verdwaald in het bos…. Gaan zij ook verdwijnen?

‘Dan ineens klinkt er geblaf. Met een schok staat Olivier stil. Wat was dat? Hij draait zich met een ruk om, maar hij ziet niets. Nog een blaf, en nog een. En dan wordt het stil…”

Een bloedspannend verhaal weer! Beangstigen. Mooi vormgegeven, in 4 levels, vlotte schrijfstijl, kort hoofdstukken. Leest lekker weg. Dit wordt weer een hit in mijn groep 8!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.