Wroeging
Evan Keogh verlaat zijn eiland na een voorval dat te maken had met zijn geaardheid, hij beproeft zijn geluk op het vasteland en kan zich aansluiten bij een voetbalclub als profvoetballer.
Hij zwemt ineens in luxe (hij is een talent) en wordt vriend van Robbie wiens vader hij kent uit het homocircuit, hij is stapel op Robbie die zijn pijlen meer richt op het vrouwelijk schoon.
Het leven wordt anders als ene Lauren zich bij de politie meldt met met het verhaal dat ze is verkracht door Robbie terwijl Evan alles filmde, de rechtszaak wordt door de heren gewonnen, maar dan speelt de wroeging een woordje mee bij Evan.
Net zoals alle andere boeken van John Boyne slurp ik elk woord op, ook dit boek weer, misschien niet zijn beste verhaal maar hij weet alles zo boeiend te brengen dat ik niet anders kan dan 5 sterren te geven, ik vind het een heerlijke schrijver, op dit moment zeker nummer 1 voor mij