Kind staat geluk in de weg
De 16-jarige David is aan het duiken als hij oog in oog komt met een auto die het water is ingereden en vlak voor hem tot stilstand komt, het zou wat zijn aangereden door een auto als je onder water bent, zo begint het verhaal.
De inzittende worden mede door toedoen van David gered en de er ontstaat contact tussen de redder en de geredde mensen, een getrouwd stel.
De vrouw uit de auto, ene Merce raakt helemaal in de ban van David, terwijl ze zijn moeder zou kunnen zijn, en de interesse is wederzijds.
De affaire wordt een relatie en uiteindelijk ook een huwelijk, David en Merce kunnen hun geluk niet op, kopen een huis in Italie, maar dan raakt Merce in verwachting en verandert alles, en blijkt Merce een psychiatrisch wrak die eerder al suicidaal was.
Op zich wel een redelijk boek, goed schrijfwerk, maar eerlijk gezegd kon het me maar matig boeien, en vond ik bepaalde zaken niet geloofwaardig, zoals hoe de buitenwacht omsprong met het enorme leeftijdsverschil, heel snel geaccepteerd, maar ook de verbijstering bij Merce als ze in verwachtig blijkt terwijl ze jaren bijna dagelijks onveilige sex hadden, dat gaat er bij mij niet in.
Merce
Merce