Het eindstation

Elbert Grift 25 december 2024
Er verdwijnen 2 jonge mensen waarbij iedereen er vanuit gaat dat het een ontvoering is, alleen er wordt geen contact opgenomen voor losgeld (dat zal later wel gebeuren nadat mensen er een slaatje uit willen slaan), Leonore Asker raakt geïntrigeerd door de zaak, maar wordt door de leiding van de zaak afgehaald en wordt hoofd van een bijzondere cold-case afdeling.
Zij vervangt de leidinggevende en stuit op een onderzoek die raakvlakken vertoont met de verdwijning eerder genoemd, ze moet stiekum te werk gaan omdat ze nou eenmaal niets mag ondernemen in deze.
De weg leidt naar een modelspoorwegvereniging en komt daar in aanraking met wat louche figuuren, maar merkt dat ze op de goede weg is, ze blijft de afdeling zware misdaden steeds een stap voor en wordt daarbij geholpen door Martin Hill die urban exploration (onderzoeken van leegstaande gebouwen) als hobby heeft.
Ondanks de lovende woorden en ik het met plezier heb gelezen, merk ik dat ik het allemaal toch wel een beetje vergezocht vindt, een redelijke thriller met een waarschijnlijkheidsfactor die onvoldoende is wat mij betreft, mensen zullen wel verzuchten dat dit niet perse noodzakelijk is bij een goed boek, nou daar verschillen dan de meningen over.

Meer recensies van Elbert Grift

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.