De garage

Elbert Grift 18 februari 2025
Het is een verhaal over 2 families die door bijzondere omstandigheden bij elkaar komen, de familie van Dickie Barnes, die een garage runt die Maurice de grootvader heeft opgezet met groot succes.
Dickie is als 2e keus getrouwd met Imelda, een bloedmooie vrouw die het huwelijk met een dochter en een zoon verrijkte
Imelda is lid van een ander gezin uit dezelfde plaats waarin de vader Big Mike de harde hand laat wapperen, en die iedereen angst inboezemt.
Als de garage dreigt ten onder te gaan ten gevolge van weglopende klanten en privé kwesties waarvan het gezin niet op de hoogte is, komt de helpende hand van uitgerekend Big Mike, hulp waar ze niet op zaten te wachten, maar wel moet worden geaccepteerd door de strenge eis van opa Maurice die inmiddels ook op de hoogte is van de val van zijn bedrijf.
Het lijvige boek in een notendop, Paul Murray is een heerlijke schrijver uit dezelfde hoek als Richard Russo en Jonathan Frantzen, het verhaal neemt je helemaal mee aan de hand van de ontwikkelingen in beide families waarin iedereen een woord krijgt, iedereen krijgt een stukje boek om zich te uiten.
Er zitten hoofdstukken bij waarin Murray het nodig vindt om geen komma's en punten te plaatsen, zodat je hele langgerekte zinnen krijgt die je zelf in stukken moet hakken en dat vind ik bijzonder onplezierig lezen, na verloop van tijd ga je er ook wel aan wennen, maar toch blijft het storend, het leest gewoon niet zo prettig, dat doet verder niets af aan het verhaal en de fantasie van de schrijver, want dat is top.

Meer recensies van Elbert Grift