De diamantroof
Levi en Ze'ev Maxilari zijn 2 broers, tieners, die het niet makkelijk hebben, ze groeien op met een liederlijke moeder die gebukt gaat onder onder vele schuldeisers, maar als er wat geld op de plank komt dit gelijk weer aan lekkernijen op maakt.
Gelukkig zijn de broers niet van plan hun leven te verkwanselen door hun moeder, zij zijn van plan een bedrijfje op te gaan zetten in de toekomst, voordat dat ooit moet gebeuren komen ze in contact met een juwelier, meneer Silbernberg, een juwelier bij hun uit de buurt die hun in de zomervakantie een baantje aanbiedt.
De joodse Silbernberg blijkt een man die na de oorlog zijn zinnen heeft gezet op het vinden van nazi's en dan met name die nazi's die zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal van juwelen van joden, zo begint voor de broers een avontuur waar ze niet op hadden gerekend op het moment dat ze zijn winkel binnenstapte.
Een prima boek van David Pefko, waar ik nog nooit iets van gelezen had, ik had van de naam wel gehoord maar was in de veronderstelling dat het een buitenlandse auteur was, maar hij blijkt gewoon een Nederlandse schrijver, en 1 die ook behoorlijk goed kan schrijven, het boek heeft jammer genoeg wel wat losse eindjes, je blijft wel met wat vragen zitten, dat wel.