Gods wegen worden met verschillende maten schoenen bewandeld

Elbert Grift 30 december 2024
Quintin is een onhandelbare tiener die door zijn ouders naar Canada wordt gestuurd om te proberen hem weer in het gareel te krijgen in een pleeggezin.
Het pad is wel iets anders dan Quintin zich had voorgesteld, hij komt in een gezin die onder het christelijk juk van de vader functioneert, alleen dochter Ruth (met licht handicap) mag iets meer dan de anderen en is de enige die contact heeft met hem.
Door de week moet hij aan de harde arbeid bij boer Fletchter, een soortgelijke klootzak als de vader van het pleeggezin, hij haalt het bloed onder de nagels van Quintin vandaag moet zich daarnaast ook nog eens kapot werken.
Maar er is toch een lichtpuntje in de domineesfamilie die hem omringt met normale bedoelingen zonder daar elke keer God bij te halen, hij raakt bevriend met de zoon en zo wordt het verblijf voor hem nog enigszins dragelijk.
Ik had in het verleden ook al Winterwater gelezen wat indruk maakte, na dit boek is duidelijk Lex Paleaux weet hoe hij een schrijver moet raken, ik raakte gedurig boos tijdens het lezen, dat houdt in dat ik als lezer uitermate geboeid was, voor mij een bewijs dat we hier met 1 van de beste Nederlandse schrijvers van het moment te maken hebben.

Meer recensies van Elbert Grift

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.