Torn between two lovers

Elbert Grift 23 maart 2025
De hoofdpersoon in het boek is Eilis Lacey, een Ierse vrouw die geëmigreerd is naar Long Island USA en daar een bestaan heeft opgebouwd met Tony waarmee ze 2 kinderen heeft.
Dat is het normale deel van het boek en natuurlijk moet er wat gebeuren om het spannend te maken en dat gebeurt ook, ze wordt plotseling geconfronteerd met een affaire van haar man die geresulteerd heeft in een zwangerschap.
Eilis is ook niet brandschoon, als ze voor de dood van haar zus Rose en later voor de verjaardag van haar moeder teruggaat naar Dublin, treft ze Jim waarmee ze iets verder mee gaat als wat toelaatbaar is als gehuwde vrouw, het resulteert in een prachtig verhaal waar de spanning langzaam maar zeker afstevent op de onvoorspelbare ontknoping.
Het kan alle kanten op en dat maakt het boek reuze interessant, ik heb het met plezier gelezen, het is gangbare taal en bovendien is het zeer geloofwaardig.

Meer recensies van Elbert Grift