Prikkelend begin van nieuwe serie
Susan Muskee (1993) is werkzaam als freelance tekstschrijver en reist daarvoor het hele land door. Inmiddels kan ze ook romanschrijver aan haar cv toevoegen. Scones en spotlights is het eerste deel uit de serie 'Liefde, natuurlijk' die naar alle waarschijnlijkheid vier delen zal gaan tellen.
In dit deel draait alles om Cleo. Cleo droomt al sinds haar tiende van een carrière in de muziek. Om de kosten van een opleiding aan het conservatorium te kunnen betalen, werkt ze als serveerster in The Rolling Scones. Een prima baan, al betekent het wel dat ze de hele dag op rolschaatsen staat en dat terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet kan. Wanneer een video van haar optreden tijdens een karaokeavond viral gaat en ze gescout wordt voor een nieuwe talentenjacht op televisie, lijkt haar droom dichterbij dan ooit.
Cleo heeft een hechte vriendengroep en ze bespreekt dan ook alles met Kim, Abigail en Sophie. De scènes met alle meiden samen of zelfs maar een deel van de groep voelen erg warm en liefdevol aan. Het zijn vier totaal verschillende mensen en dat zorgt af en toe voor interessante gesprekken en natuurlijk een hoop humor. Eigenlijk alles wat je mag hopen van een fijne vriendengroep. De overige personages die voorbij komen hebben een eigen karakter, waardoor ze prima van elkaar te onderscheiden zijn. Het zorgt er bovendien voor dat het interessant is om ook eens te kijken en luisteren naar een aantal nevenpersonages, waardoor het geheel oprecht aanvoelt.
Cleo's deelname aan de talentenjacht brengt een hoop met zich mee. Dit geeft Muskee de kans om een aantal onderwerpen aan te kaarten. Hoe belangrijk is social media en in hoeverre kan het je leven gaan beheersen? Waar ligt precies de grens? Bovendien zet de aandacht die Cleo krijgt van vreemden, die niet altijd op gunstige momenten komt, druk op haar vriendschappen.
Scones en spotlights is opgebouwd uit korte hoofdstukken die door de korte en soepele zinnen makkelijk weglezen. Het zorgt ook voor een snellere, maar subtiele afwisseling tussen de diverse onderwerpen: het werk, de vriendengroep en de potentiële carrièrekans. Ondanks deze snelle afwisseling krijgt elk onderwerp genoeg aandacht om kleinere verhaallijnen uit te rollen, al mogen sommige scènes iets uitgebreider beschreven worden om het net een beetje extra diepgang te geven. Met name op het einde lijken alle losse eindjes even snel aan elkaar geknoopt te worden. Zonde, want daardoor voelt het erg afgeraffeld aan terwijl er genoeg scènes te vinden zijn die bewijzen dat Muskee uitgebreidere beschrijvingen kan geven die de aandacht van de lezer weet vast te houden.
Al met al weet Muskee een zeer gevarieerde groep vriendinnen te introduceren bij de lezer. Hoewel in dit deel vooral het verhaal van Cleo centraal stond, weet ze op een subtiele manier ook de verhaallijnen van de overige dames te introduceren. Dit zet de toon voor de vervolgdelen en zal lezer genoeg prikkelen om te willen weten hoe alles afloopt. Daarmee is het een prima begin van deze serie.
Reageer op deze recensie