Opnieuw genieten!
De kinderen die het bos in gingen is het tweede deel in de Charlie Lager reeks. Eerder las ik ook al het eerste deel De vrouw die terug moest en vond dat een zeer vlot lezend boek. Mijn nieuwsgierigheid was dus al gauw geprikkeld om ook het tweede deel te lezen. Hierin wordt het personage Charlie verder uitgewerkt en wordt een oude verdwijningszaak weer actueel als een journalist Charlie benadert om dieper in de zaak te duiken van de vermiste Fransesca. Zij verdween uit Gullspang dertig jaar geleden en niemand weet wat er met haar voorgevallen is en of ze nog in leven is.
Het verhaal is net zoals het eerste deel uitermate spannend en het is gissen hoe alles in elkaar verweven zit. Er zijn stukken bij die vertellen over het verleden en hoe Fransesca haar jeugd beleefd heeft. Zij zat in een diep dal na de dood van haar beste vriend en ze was er rotsvast van overtuigd dat het niet om zelfmoord ging. Ze krijgt echter nergens gehoor en voelt zich onbegrepen. Het is fijn om een afwisseling te hebben tussen heden en verleden en om uiteindelijk tot de climax te komen. Het is wel wat jammer dat de afhandeling van het mysterie zo snel wel wordt afgehandeld. In enkele alinea’s wordt het hele verhaal opgehelderd en stopt het boek. Dat had van mij gerust nog iets beter uitgewerkt mogen worden. Ik heb weer genoten van dit tweede deel over Charlie en ben benieuwd geworden naar het derde deel. Ik geef dit boek graag 4 sterren.