Fijn nieuw deel in spannende serie!

elinevandm 18 maart 2025
De man die een vreemde was is het derde deel in de reeks rond Charlie Lager. De vorige delen konden mij erg bekoren en ook dit derde deel was weer goed. Hierin verdiept Bengtsdotter het hoofdpersonage Charlie nog iets dieper. Ditmaal lezen we niet enkel vanuit haar perspectief, maar ook uit dat van Sara, met wie we in de vorige delen reeds kennis maakten. Zij is opgenomen in een tehuis na de dood van haar vader. Daar maakt ze kennis met Lo die ook zo haar eigen rugzak aan problemen meetorst. Wat haar deel met de rest van het verhaal te maken heeft, is lang onduidelijk. Tot op het einde alle puzzelstukken in elkaar vallen.

De hoofdstukken vanuit Charlie’s standpunt vertellen dan weer over de verdwijning van Beatrice, een baby van enkele maanden oud. Zij werd meegenomen tijdens haar dutje buiten aan de deur en sindsdien ontbreekt elk spoor. Charlie ondervraagt de ouders en andere aanverwanten en al snel wordt duidelijk dat elk wel iets te verbergen heeft. Op het einde komen ook hier de meeste geheimen aan het licht. Het ene al schokkender dan het andere.

Ik genoot opnieuw van Charlie Lager en kijk uit naar een hopelijk vervolgdeel. Hoewel ik niet echt weet of dat er nog zit aan te komen (in het Nederlands) want dit deel werd origineel al uitgebracht in 2020. Laat ons hopen dat er toch nog iets verschijnt want Charlie is een fijn personage en de verhalen lezen zeer vlot. Ik beloon dit boek graag met 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm