Een wat zoekende Harlan Coben

elinevandm 09 oktober 2023
Geleende tijd van Harlan Coben is een standalone verhaal en is het derde boek dat ik las van Coben na Dood spel en Laat niet los. Bij het kiezen van dit boek had ik nog niet meteen door dat dit verfilmd was en dat ik die serie – The Woods – eerder al had gezien en dat die me wel kon bekoren. Gelukkig wist ik niet meer hoe de afloop was en kon ik dus met een vrije geest in dit boek duiken. Ik merkte wel aan de schrijfstijl van dit verhaal dat het al een iets ouder boek was en dat Coben soms nog wat zoekende was. Toch drukte dit absoluut de pret niet. Het verhaal is mysterieus geschreven en gaat over een groepje tieners die op kamp zijn en waarbij er enkelen de dood vinden en er 2 lichamen nooit teruggevonden werden. Eén van de personen die nooit gevonden werd is Camilla, de zus van Paul Copeland die het hoofdpersonage is van dit verhaal. We maken ook kennis met Paul’s eerste jeugdliefde en de ouders van enkele slachtoffers. Het boek focust op het achterhalen van de waarheid van wat er zoveel jaar geleden voorgevallen is. Ik moet wel zeggen dat het verhaal hier en daar wat verwarrend overkwam en soms wat van de hak op de tak sprong. Zoals ik eerder al aanhaalde, is de stijl van Coben nog wat zoekende en dat merkte ik wel in dit boek. Toch was geleende tijd een boeiend verhaal en kon het rekenen op 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm