Net iets minder dan de voorgaande delen

elinevandm 10 maart 2025
Suikerdood is het achtste deel in de reeks rond inspecteur Cato Isaksen. Hierin wordt een zestien jaar oude zaak weer levend als een nabestaande zich ineens weer dingen herinnert over de dood van haar broertje. Dit feit heeft een invloed op Marian, de collega van Cato. Doordat zij zich begint te mengen in de zaak, worden de toch al gespannen verhoudingen nog meer op scherp gezet. In dit boek komen er opnieuw meerdere verhaallijnen samen en is er variatie genoeg in het boek. Doordat één van de personages me af en toe wel ergerde (Kari Helene Bieler), had ik het wat moeilijker met dit deel en moet ik bemerken dat ik de vorige delen net iets leuker vond om te lezen. De rol van Cato is in dit boek ook beperkter dan in de voorgaande delen uit de serie en is de focus wat meer op Marian gaan liggen. Een net iets minder boek in de serie en dus geef ik het 3.5⭐️

Meer recensies van elinevandm