Must read voor Scandi liefhebbers!

elinevandm 10 maart 2025
Verborgen in de schaduw van Viveca Sten is het tweede deel in de Are moorden reeks. Recent verscheen hiervan de serie op Netflix. Ik las de eerste twee delen voordat ik de serie keek, dus ik kon zelf de personages en de omgeving nog invullen. We maken opnieuw kennis met Hanna en Daniel. Enkele maanden na de gebeurtenissen uit Verborgen in de sneeuw krijgt het duo een nieuwe zaak toegewezen. Ditmaal wordt een olympisch skiër dood aangetroffen in de bossen. Mishandeld en vastgebonden. Daarnaast lezen we ook over een meisje Rebecka, die haar leven helemaal anders is dan ze voor ogen heeft gehad. Wat de link tussen beide zaken is, is lange tijd niet duidelijk en het is voor de lezer fijn om zelf op zoek te gaan naar de link. Je blijft zo steeds doorlezen omdat de spanning op die manier goed opgebouwd wordt. De hoofdstukken worden ingedeeld naargelang de dagen vorderen in het onderzoek. De personages worden verder uitgewerkt en je kan als lezer een band beginnen opbouwen. Verborgen in de schaduw is net zoals het eerste deel een topper onder de Scandinavische thrillers en is zeker een must om te lezen als je van dit genre houdt. Ik beloon het dan ook zeer graag met 4.5⭐️

Meer recensies van elinevandm