All the feels!
Flaptekst:
Iris heeft twee talenten: tekenen en nee zeggen. Sinds ze een ernstige gehoorbeschadiging opliep, is haar werk als illustrator echter opgedroogd en gebruikt ze haar tweede talent net een tikje te veel.
Maar dan krijgt ze een droomopdracht: het nieuwste boek van de mysterieuze kinderboekenschrijver Boris Aslan illustreren. Hun samenwerking verloopt echter verre van soepel, doordat de norse auteur het haar niet makkelijk maakt.
Alles verandert wanneer ze een plan smeedt om Boris, die worstelt met een writer's block, een handje te helpen. Terwijl ze samenwerken aan het verhaal, ontdekt ze dat je ook zonder te kunnen horen naar je hart kunt luisteren. En misschien bloeit er wel meer op dan alleen hun creativiteit…
En daar is dan eindelijk deel 2 in de feelgood serie, ‘Lessen in de liefde’ van Jade Vening. En ik wilde snel beginnen, maar ik wilde hem eigenlijk ook niet uitlezen… want dat betekent weer wachten op een volgend deel.
Jade heeft ons/ mij vantevoren al flink geënthousiasmeerd, dus de lat lag erg hoog. Maar ik was niet teleurgesteld.
Waar deel 1 vooral heel grappig was vond ik dit boek er eentje met veel meer diepgang.
In ‘De eeuwige JAknikker’ hebben we al kennis gemaakt met Iris maar wat is haar verhaal nu? Dat lezen we in dit deel. Ze liep een gehoorbeschadiging op, in combinatie met bijbehorende struggles is dat geen pretje. De auteur laat dit op een mooie realistische manier zien. Ik ben ‘gelukkig’ geen ervaringsdeskundige maar ik heb wel helemaal meegeleefd/ meegevoeld met Iris.
En hoe tof is het als je je droombaan krijgt? En hoe minder leuk is het als de samenwerking niet soepel verloopt? Het levert eigenlijk hele grappige situaties op, maar ook stof tot nadenken. En van het een valt Iris in het ander, want hoe vervelend Boris ook is…. Ze wil hem toch helpen van zijn Writers Block af te helpen.
“Verdorie, deze man is knap irritant. En irritant knap, dat ook.”
Wat ik extra leuk vind is dat het verhaal over Iris gaat maar dat je Boris ook goed leert kennen/ waarderen. Dat maakt het verhaal mooi compleet.
Het boek krijgt 5 sterren van mij, omdat het verhaal ontzettend vlot leest maar ook hou je van de personages. Ja, zelfs van die ‘vervelende’ auteur. Het is een heerlijke feelgood met all the feels. Ik heb willen huilen, schreeuwen en tegelijkertijd ook willen lachen. Dikke aanrader! En ik kijk uit naar het derde deel….
“Verdorie, deze man is knap irritant. En irritant knap, dat ook.”