De liedfabriek
Singer-songerwriter Femke is helemaal klaar met haar armetierige flatje, lege agenda en het geven van muzieklessen aan ongeinteresseerde kinderen. Hier heeft ze geen conservatorium voor gedaan....
Ze geeft zich op voor talentenjacht De Liedfabriek en even lijkt alles eindelijk te gaan zoals ze zich altijd al had voorgesteld. Waar ze echter niet op rekende: krenterige conculega's, een onweerstaanbare aantrekkelijke medekandidaat en.... de uitgezaaide kanker van haar moeder. Voor Femke begint een balanceeract tussen haar deelname aan het programma, haar liefdesleven en het afvinken van haar moeders bucketlist. Hoelang kan dat goed gaan?
Na het lezen van Podiumbeest was ik mega enthousiast dus ik was heel nieuwsgierig naar De Liedfabriek.
Het boek leest echt mega vlot. Ik deed mee aan een leesclub, dat betekent dus lezen in etappes, maar anders had ik hem in één ruk uitgelezen. Je vliegt door het boek mede door de leuke personages, maar ook de fijne schrijfstijl van de auteur.
Wat ik juist leuk vond aan dit boek was de hele setting rondom een talentenjacht, omdat dat iets is wat ik niet ken.
Ik denk dat het vergelijkbaar is met de realiteit, al zou ik zo'n talentenjacht romantiseren. Een leuke extra, de liedjes die voorbij kwamen heeft de auteur zelf gezongen en zijn te beluisteren via spotify.
Al meteen vanaf het begin maak je kennis natuurlijk met Femke, waar het verhaal om draait. Maar leer je ook de mensen kennen die belangrijk zijn voor haar. Zoals haar familie, haar beste vriendin Roos. Maar vooral ook Truus, haar 85 jarige buurvrouw, die zorgt voor de nodige hilarische situaties in het boek én wijze levenslessen.
Het boek krijgt 3,5 ster van mij, want ik vond het verhaal origineel en heb er echt van genoten. Maar het heeft me gewoon niet zo geraakt als gehoopt. Misschien ben ik gewoon stuk, want aan het verhaal ligt het echt niet. Het bevat alles voor een fijne feelgood met all the feels. Van romantiek tot verdriet tot hartverwarmende situaties en natuurlijk een flinke dosis humor.