Hartverwarmende, fijne feelgood
Het is bijna kerst bij het dierenasiel waar Laura werkt. Het liefst zou Laura
vóór Kerstmis een thuis vinden voor Felicia, een oude, eigenzinnige kat met een hart van goud. Laura's vriend Rob snapt niet zo goed waarom ze zoveel tijd op haar werk doorbrengt, maar voor Laura zijn de dieren niet alleen maar onderdeel van haar baan: ze zijn haar leven. Wie begrijpt dat nou niet?
Terwijl de decembersneeuw valt, ontmoet Laura negen mensen die allemaal een beetje liefde nodig hebben in hun leven. Iedereen heeft iemand nodig om mee te knuffelen met kerst, maar zit er iemand bij die de eenzame Felicia een nieuw thuis kan geven? En heeft Laura nog wel
iemand om mee te knuffelen met kerst?
Een kat voor kerst is zo’n lief, hartverwarmend fijn feelgood verhaal. Net als die fijne films in de kersttijd, waar je niet over na hoeft te denken maar alleen hoeft te genieten. Het gaat over liefde in allerlei vormen én katten.
“Je wist nooit wat er met mensen aan de hand was, dacht Laura. Lucie deed haar aan een stekelige kat denken met uitgestoken klauwen en klaar om te bijten, maar in werkelijkheid was ze gewoon bang en kwetsbaar.”
De verhaallijnen van de negen mensen die Laura ontmoet zijn allemaal niet heel uitgebreid, maar wel netjes uit en afgewerkt waardoor er geen losse eindjes of vragen zijn.
Laura is de hoofdpersonage in dit boek en je leert haar goed genoeg kennen. Wat ik leuk vind is dat haar liefde voor katten daar overal in terug komt. Daardoor krijg je haast zelf zin om een kat te adopteren. Maar zou het haar lukken om een thuis voor Felicia te vinden?
Laura besteed heel veel tijd aan haar werk bij Battersea, wat ik alleen maar kan toejuichen omdat ze dit met liefde en passie doet. Als je iets doet waar je blij van wordt dan gaat het allemaal vanzelf.
“Thuis betekent niet gewoon een huis, met vier muren en een dak en een stel mooie meubels. Thuis gaat over liefde. Over geaccepteerd worden. Het betekent dat je weet dat je een eigen plek hebt. Thuis is een gevoel.”
Het boek krijgt 3 sterren van mij, want het had voor mij nog kerstiger gemogen en ik had het niet erg gevonden als er iets meer diepgang in had gezeten. Maar al met al, heb ik gewoon genoten van Laura en al haar katten. Het boek bevat gewoon veel feelgood en weinig drama.
iemand om mee te knuffelen met kerst?