Heftig, rauw maar mooi

Elinewildelezen 27 januari 2025
Een boekentip, voor een boekje die we hopelijk niet vaak nodig gaan hebben. Maar ALS dat wel zo is, dan is dit echt een toevoeging. Namelijk een boekje voor rouw, maar dan vanuit het oogpunt van een kind.

De auteur van dit boekje heeft op een hele mooie natuurlijke manier geschreven over afscheid en rouw. Ze schreef dit boek ter verwerking van het verlies van haar schoonbroer. Maar ook als eerbetoon aan haar zus en nichtjes, die hun man en papa plotseling veel te vroeg moesten loslaten.

Het boek is geschreven in rijm en daardoor makkelijk te begrijpen in toch al een heel moeilijke tijd. Maar het is tegelijkertijd zo beschreven dat je het voelt. Een kind zit vol met vragen en op deze manier worden ze op een makkelijke en mooie manier beantwoord.

Ik heb het een aantal keer gelezen zodat ik een goede review hierover kan schrijven, maar telkens als ik het lees zit ik het met een brok in mijn keel te lezen. Het komt binnen. Voor mij als moeder. En ik hoop echt dat ik dit nooit hoef voor te lezen aan mijn kinderen.

Het bevat eigenlijk alles. Het onbegrip, de uitleg, de bijbehorende gevoelens. En wat ik een enorme toevoeging vond zijn de mooie, simpele maar veelzeggende illustraties.

Bedankt Lisa, dat ik dit boekje mocht lezen en reviewen.

Meer recensies van Elinewildelezen