Spannend en avontuurlijk!
Sophie Foster is klaar om terug te vechten. Haar gaven worden steeds sterker en de ongrijpbare elfen van de zwarte zwaan reageren niet als ze om hulp vraagt. Ze is vastbesloten om haar ontvoerders op te sporen, voordat die opnieuw achter haar aan komen.
Maar een roekeloze fout brengt Sophies wereld op het randje van oorlog en veel elfen zijn bang dat ze uiteindelijk te ver is gegaan. Hoe dieper Sophie graaft, hoe groter de samenzwering lijkt te zijn. Haar gevaarlijkste vijand is misschien dichterbij dan ze denkt…
In dit megaspannende derde deel van de verdwenen steden-serie moet Sophie het eeuwige vuur bestrijden, voordat het alles - en iedereen - vernietigt wat haar lief is.
Eindelijk was daar het volgende, derde deel in de verdwenen steden serie en ik schrok er eigenlijk van hoe dik hij is. Maar laat dat je alsjeblieft niet tegenhouden. Want al die bladzijden zijn echt nodig om je het verhaal weer volledig in te trekken.
Het verhaal gaat eigenlijk meteen weer verder waar het vorige deel gestopt is dus als je je de vorige delen niet goed herinnert, dan zou ik die van tevoren nog even herlezen.
Je leest over bestaande vriendschappen die nog beter zijn/ worden, over mensen die niet zijn wie ze zeggen te zijn en vooral ook dapper zijn…
Het verhaal is één groot avontuur en er worden dingen ontdekt waardoor er puzzelstukjes op hun plek vallen. Er worden nieuwe wezens geïntroduceerd waardoor het hele verhaal nog meer diepgang krijgt. Je zat nog met vragen uit het vorige deel, er worden er een paar beantwoord maar je blijft ook weer met nieuwe vragen zitten, waardoor je eigenlijk meteen door wil met een volgend deel.
Het boek krijgt 4 sterren van mij want ik ben enthousiast. Enthousiast over de hele serie. Het leest vlot waardoor je echt niet in de gaten hebt dat de boeken aan de dikke kant zijn. Aan alles is gedacht en het verhaal is goed uitgewerkt. Het is spannend, het is grappig, het is hartverwarmend, het heeft alles. Fijne personages en personages die niet zo aardig zijn. Ik kan alleen maar zeggen, lees deze serie!