Een knuffel in boekvorm!
Flaptekst:
Rumpel Regenput heeft 5 scheve tanden, maar 3 haren op zijn hoofd, een schilferig groen vel en zijn linkervoet is ietsiepietsie groter dan zijn rechter.
Hij vindt zichzelf niet normaal en kiest voor een ondergronds bestaan, met alleen Sjonnie Lekkerbek als imaginaire vriend. Totdat op een dag zijn hele wereldje op zijn kop komt te staan.
Leef mee met dit ontroerende verhaal over anders zijn en je eigen ding doen, maar ook over vriendschap en wat het betekent om erbij te horen.
Toen ik dit boek op instagram tegen kwam dacht ik, die moet ik hebben. Dat is er eentje voor in de kast en om te herlezen en voor te lezen. En dat klopte.
Toen zag ik nog eens dat Matthew Gray Gubbler dit boek geschreven had en ook helemaal zelf geïllustreerd. Hoe tof is dat? De illustraties zijn heel simpel en toch ook veelzeggend. Soms hoeft het niet perfect te zijn. En dat is eigenlijk ook weer precies wat het verhaal verteld.
Het verhaal van Rumpel is er eentje met weinig tekst en toch weet Matthew met zo weinig woorden te een heel compleet verhaal te vertellen.
Vanaf bladzijde 1 ben je eigenlijk meteen gek op Rumpel en hoop je het allerbeste voor hem. Zoals een vriend, die dan niet blijkt te bestaan. Zou dat nog goed komen?
Een verhaal over anders zijn, eenzaamheid, over je gezien voelen en vriendschap. Dat niemand anders is, iedereen uniek is en in gezelschap alles leuker is.
Rumpel Regenput is echt één van mijn favoriete boeken geworden. Eentje die ik vaker ga (voor)lezen. Een knuffel in boek vorm.