Toeval bestaat niet

Elinewildelezen 21 april 2025
Keet komt bij het reclamebureau waar ze werkt steeds meer in de schaduw te staan van haar irritante (maar aantrekkelijke) collega Seger. Hij lijkt iedereen om zijn vinger te winden - behalve haar, natuurlijk.

Niet alleen haar werkleven, maar ook haar verleden zit haar in de weg. Een brief van haar moeder, die ze nooit gekend heeft, brengt Keets hele wereld aan het wankelen. Ze moet en zal antwoorden krijgen op al haar vragen, en uitgerekend Seger is degene die haar het best lijkt te kunnen helpen….

Dat Gillian King kan schrijven dat weten we wel, maar weet ze onze aandacht met dit boek ook vast te houden? De verhaallijn sprak me eigenlijk minder aan. En toch…. Was het weer een fijn verhaal om te lezen.

Door de korte hoofdstukken ben je zo een heel eind op weg en heb je eigenlijk niet in de gaten dat je al zo snel richting het einde gaat.

De hoofdstukken wisselen zich af tussen Keet in het heden en Rose in het verleden. En heel eerlijk, ben ik meestal niet zo’n fan van een dubbele verhaallijn. Maar hoe verder je leest hoe meer puzzelstukjes op zijn plek vallen en dan is zo’n verhaallijn toch wel nodig.

De personages zijn goed uitgewerkt, zoals eigenlijk altijd wel bij Gillian. Alleen voelde ik met geen van de personages eigenlijk een hele diepe band. Het voelde voor mij alsof ik een beetje op afstand bleef. Ik denk dat verhalen waarin men op latere leeftijd een ouder/ kind weer terug vind gewoon niet helemaal mijn ding zijn.

Het boek krijgt 3,5 ster van mij, omdat Gillian wel gewoon kan schrijven. Alleen deze verhaallijn was gewoon niet voor mij weggelegd. Mocht dit wel je ding zijn, dan is het zeker een aanrader.

Ook niet zo dat ik er helemaal niet van heb genoten want vond Seger wel interessant. En de humor en de liefde die daarbij kwam kijken. Toch genieten!

Meer recensies van Elinewildelezen