Weer een nieuw avontuur met Boutje

Boutje en zijn vader Ed wonen bij de rommelberg, de fijnste plek van de wereld. Boutje kan er heerlijk knutselen. Maar op een dag staat er een groot bord bij de berg: VERKOCHT. Ed vindt het een duidelijke zaak: inpakken en wegwezen. Maar Boutje geeft het niet zomaar op.⁣

Mening: Toen ik zag dat er een tweede boek over Boutje kwam was ik direct enthousiast. Het eerste deel: Boutje en de Rommelberg vond ik namelijk erg leuk! ⁣

Ook dit boek vind ik weer een ideaal voorleesboek voor de hele klas. Het verhaal bevat humor, creativiteit, fantasie, avontuur en een beetje spanning. Echt een boek waarmee je altijd goed zit! ⁣

De kleurrijke illustraties sluiten heel goed aan bij de tekst en laten zo de uitvindingen van Boutje en de gekke mensen/objecten uit het verhaal tot leven komen. ⁣

Het taalgebruik is vlot en grappig. De zinnen lokken op een hele natuurlijke manier de juiste intonatie en pauzes uit, waardoor het een fijn verhaal is om voor te lezen én daardoor voor de kinderen extra leuk om naar te luisteren. ⁣

Dit tweede deel is prima los te lezen, maar als je Boutje echt goed wilt leren kennen is het toch het leukste om eerst Boutje en de Rommelberg te lezen voordat je aan deze begint. ⁣

Verwerkingsopdracht: Boutje weet altijd van allerlei spullen die hij vindt nieuwe handige uitvindingen te maken. Verzamel samen kosteloos materiaal en ga aan de knutsel. Wat voor uitvinding ontwerp en maak jij? ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)