Een serie vol gevaarlijk lekkere gebakjes
De Nacht van de Hongerige Geesten staat voor de deur, de griezeligste tijd van het jaar in Mooi-aan-zee. Maar Bridget en Tom hebben andere dingen aan hun hoofd. Een spooktrein rijdt het dorpje in en er verdwijnen steeds meer inwoners. Dus gooit Bridget haar belangrijkste wapen in de strijd: taarten bakken. Kan ze met haar gevaarlijke misbaksels de mensen redden?
Mening: Toen ik begon met het lezen van dit boek was ik blij dat de hoofdpersonen direct herinneringen op gingen halen. Deel 1 van deze serie had ik namelijk nog niet gelezen. Toch kon ik er geen wijs uit worden wat ze precies hadden meegemaakt, máár werd ik hier wel heel nieuwsgierig naar. Dus.. deel 1; Bridget van der Puff en de misbaksels (thematitel van deze Kinderboekenweek) erbij gepakt en luisteren maar!
En dat was een goed idee. Wat een leuke serie is dit! Vol met geweldig bedachte uitvindingen, leuke personages, hilarische avonturen en lekkere én gevaarlijke gebakjes.
De beschrijvingen van mensen en situaties zijn heel uitgebreid, je ziet alles daardoor tot in de details voor je. Kinderen zullen zich dus, zelfs met de fantasievolle elementen, helemaal in kunnen leven in deze verhalen.
De nonchalante zwart-wit illustraties bevatten voornamelijk personages, waardoor je een goed beeld krijgt van de bewoners van Mooi-aan-zee. De tekeningen passen erg goed bij de chaos die Bridget regelmatig veroorzaakt.