Een spannende en mysterieuze start van deze serie!

Een groep jongeren wordt geselecteerd voor het prestigieuze, maar mysterieuze opleidingsprogramma van de Academie der Staatsveiligheid in Jameston. Ze weten niet dat hun leven drastisch gaat veranderen. Psychologische proeven en traumatische testen tonen dat hij verblijf niet vanzelfsprekend is. Terwijl vriendschappen onder druk komen te staan en romantische relaties ontluiken, komt de groep voor een onmogelijke keuze te staan: vechten, vluchten of verliezen..⁣

Mening: Dit boek is het eerste deel in de Dimensiepuzzel-serie. Met 379 bladzijdes en een behoorlijk klein lettertype heeft Deborah van Ginneken een debuut van formaat geschreven. Maar laat je hierdoor niet afschrikken!

Hoewel het verhaal zich afspeelt in een andere wereld en er gebruik gemaakt wordt van een andere telling en benamingen voor tijd (zie foto 2), is het verhaal toch makkelijk te volgen. Omdat de jongeren ook voor het eerst in de Academie komen leer je alles tegelijk met hen kennen. Zo komt de (fantasy)wereld stapje voor stapje tot leven.

Er gebeurt veel in dit boek, heel veel! Er komen dan ook flink wat personages in het verhaal terug. Af en toe moest ik bij de start van een nieuw hoofdstuk dus even goed nadenken wie wie was. Gelukkig werd dit door de beschrijvingen verderop in het hoofdstuk altijd weer duidelijk. Daarnaast zijn de personages allemaal behoorlijk wispelturig in hun gedrag en gedachten, hierdoor zijn hun reacties soms wat verwarrend en heb ik niet het idee dat ik iedereen goed heb leren kennen.

Het verhaal is spannend, mysterieus en geheimzinnig. Je voelt aan alles dat er iets niet helemaal pluis is aan de Academie, maar wat dat precies is...?

Naast dat het een tof boek is om te lezen zet het verhaal je ook aan het denken over (ethische) kwesties als je vrienden verraden, blindelings vertrouwen op de overheid en trouw blijven aan jezelf. Ik was blij dat ik niet in de schoenen van de personages stond.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)