Een heerlijk schattig kerstprentenboek

Wat een heerlijk schattig kerstboek is dit. Volop sneeuw, versieringen en gezelligheid! ⁣

Papa Beer en Welpje gaan samen met de families konijn en das op zoek naar de perfecte kerstboom. Gezellig met hun eigen gezin de kerstboom versieren staat vervolgens centraal, lekker knus! Als Kerstmis is aangebroken zijn de families samen en is iedereen gelukkig. Ja oké.. tikkeltje idyllisch, maar dat mag wat mij betreft wel in een kerstboek.

Maar dan is het moment aangebroken dat de kerstboom weer weg moet. Welpje vindt het heel kaal in huis (dit herken ik helemaal!!) en hij is verdrietig dat het boompje weg moet. Gelukkig heeft Papa Beer een duurzaam idee, ze zetten de boompjes terug in de grond, zorgen er het hele jaar voor en halen hem de volgende kerst weer uit de grond! In dit boek wordt dus maar liefst 2 keer kerst gevierd.

Het taalgebruik is eenvoudig en makkelijk te volgen en de gevoelens van Welpje zijn heel herkenbaar voor jonge kinderen. De paginavullende illustraties zijn lekker kerstig met alle sneeuw en versieringen en zijn net zo schattig als het verhaal.

Dit kerstprentenboek is geschikt voor zowel christelijke als niet-christelijke lezers. Het verhaal draait om de gezelligheid en het samenzijn rond de kerst. ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)