De kracht van woorden

In dit boek wordt de kracht van woorden zichtbaar gemaakt. Zowel op een positieve als op een negatieve manier. Camila kan namelijk iets bijzonders! Ze ziet hoe de woorden van mensen kleur geven aan het leven, of alles grijs en somber maken. ⁣

De tekst en illustraties sluiten perfect bij elkaar aan. De tekst verwoord hoe Camila zich voelt en de illustraties zijn zo krachtig en duidelijk! Ze verbeelden perfect wat woorden met je kunnen doen: ⁣
Ze kunnen kleur geven aan je leven en zorgen dat je je blij en gelukkig voelt. Maar nare woorden kunnen ervoor zorgen dat de wereld om je heen er kleurloos uit ziet en je je somber gaat voelen, die woorden plakken aan je vast als een magneet. Je schudt ze niet zomaar van je af...⁣

Maar Camila heeft voor jullie de oplossing! Door complimenten te geven en aardige dingen te zeggen kan jij met jouw woorden kleur geven aan andere mensen. Want wie wordt er nou niet blij van lieve woorden? ⁣

Wat mij betreft is dit boek geschikt voor de hele basisschool. Iedere groep heeft weleens een periode waarin er veel gemopperd of onaardig gedaan wordt. Met dit boek maak je heel mooi zichtbaar wat deze negatieve woorden met andere kinderen/mensen doen én word je er weer even aan herinnerd wat je kunt doen om je woorden weer kleurrijk te maken. ⁣

Na het lezen van dit boek heb je alleen maar de zin 'denk je aan de kleur van je woorden?' nodig als kinderen onaardige dingen zeggen. Dat klinkt toch fijn? ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)