Een spannend en avontuurlijk verhaal
Nebo houdt van de natuur. Maaike ook. Samen dwalen ze door de bossen. Maar er gebeuren rare dingen in hun dorp. Als Maaike ook nog verdwijnt, weet Nebo het zeker. Hier is iets aan de hand..
Mening: In het donker.. in het bos.. het eerste hoofdstuk van dit boek begint direct heel spannend! Er is veel aandacht voor de gedachten en emoties van hoofdpersoon Nebo, waardoor je gelijk meegetrokken wordt in de spanning die hij voelt. Je hebt eigenlijk nog geen idee waar je bent, met wie en wat je daar doet, maar toch zit je direct in het verhaal!
De vlotte schrijfstijl, korte zinnen en het grote lettertype zorgen ervoor dat het verhaal makkelijk te lezen is. Tel daar de spanning bij op en je vliegt door het verhaal.
Voor Nederlandse kinderen zal het af en toe wel even opletten zijn, aangezien sommige woorden en zinnen in het Vlaams wel echt anders zijn dan hoe wij het in Nederland zouden zeggen. Maar het verhaal is alsnog goed te volgen.
Er klinkt in dit verhaal veel aandacht en respect voor de natuur door, heel mooi hoe dat wordt verweven met de avonturen die de kinderen beleven.
Dit boek is deel 3 in de Een doodgewone jongen-serie. Zelf heb ik de eerdere delen niet gelezen. In dit verhaal wordt soms verwezen naar eerdere avonturen die de personages hebben meegemaakt, maar ik heb niet het idee dat ik dingen heb gemist om dit verhaal te snappen. Dit deel is dan ook heel goed los te lezen!