Een hartverwarmend fantasyverhaal
Arthur Parnassus is directeur van het weeshuis voor magische jeugd op het eiland Marsyas. Samen met zijn partner Linus doet hij er alles aan om de jongeren te beschermen. Wanneer Arthur wordt uitgenodigd door het ministerie om een verklaring af te leggen over zijn verleden, bindt hij de strijd aan voor een betere toekomst voor alle magische wezens. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk..
Mening: Het weeshuis in de azuurblauwe zee is één van mijn favoriete YA-boeken. Dat boek raad ik altijd iedereen aan. Je begrijpt dat ik een klein dansje deed toen ik zag dat er een vervolg kwam. Zou ik weer net zo genieten als van het eerste boek?
In dit deel zie je alles door de ogen van Arthur Parnassus. Je krijgt bij het openslaan van deze mooie hardcover direct een inkijkje in zijn verleden en daarmee de start van het weeshuis. Alles wordt uitgebreid beschreven, waardoor sommige scènes vrij lang duren en het verhaal een tikkeltje traag is. Het is dus wel een boek waar je even rustig voor moet gaan zitten om het verhaal over je heen te laten komen en er echt van te genieten.
Met magische personages en gebeurtenissen die in de echte wereld niet kunnen plaatsvinden heeft TJ Klune echt een fantasyverhaal neergezet. Maar toch zie je heel veel dingen uit de echte wereld terugkomen in het verhaal. Door de fijne beschrijvingen van de omgeving en de buitengewone personages komt dit magische verhaal helemaal tot leven. Je kan dan ook niet anders dan van de personages gaan houden!
In de boeken van TJ Klune speelt diversiteit en inclusiviteit altijd een grote rol. Zo ook in dit verhaal. Je voelt heel veel respect en liefde doorsijpelen in het gedrag en de woorden van de personages, dat maakt deze boeken zo hartverwarmend.