Boek vol grote en kleine superhelden
Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Door dit boek aan te schaffen doneert @uitgeverijphoenixbooks €2,50 aan @kinderkankerfonds_vzw . Dat geeft je een goed gevoel én je krijgt zelf een boek met 10 verhalen over superhelden!
Ieder verhaal is geschreven door een andere auteur (en in 2 gevallen een duo). Het boek bevat een grote diversiteit aan verhalen, met daarin hele verschillende superhelden. De verhalen zijn heel fantasievol en origineel bedacht. Doordat het korte verhalen zijn van ongeveer 10blz merk je wel dat de verhalen erg snel en een beetje van de hak op de tak gaan. Maar leuk om in de klas of thuis even tussendoor te lezen!
De illustraties zijn lekker kleurrijk en geven je een goed beeld van de hoofdpersoon van het verhaal. Wel vind ik het daarbij jammer dat de paginagrote illustratie van de hoofdpersoon elke keer aan het einde van het verhaal staat. Voor je beeldvorming bij het verhaal is het dus aan te raden om even naar het einde van het hoofdstuk te bladeren om alvast te spieken bij de mooie illustraties.
'Iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier. Het is aan jou om te bepalen hoe je ermee om gaat.'
Deze quote uit het verhaaltje Mimic van Johan Vandevelde vond ik heel mooi en passend bij eigenlijk alle "superhelden" uit dit boek. Én natuurlijk een mooie boodschap om aan kinderen mee te geven!