Een geweldig en waardevol prentenboek
Amara bouwt een machine die je voor even om kan toveren tot wie of wat je wil zijn. Gelukkig laat deze wonderlijke machine ook zien dat jij geweldig bent zoals je bent.
Mening: Bij de titel van dit boek was ik al direct verkocht. Dat je jezelf mag zijn vind ik namelijk een van de belangrijkste dingen om aan kinderen mee te geven. Ik had dus hoge verwachtingen en die zijn helemaal waargemaakt en zelfs overtroffen. Dit boek gun ik ieder kind!!
De pagina's staan vol met kleurrijke en gedetailleerde illustraties, die perfect aansluiten bij de tekst. Helemaal passend bij het verhaal is er ook een grote diversiteit in het uiterlijk van de personages te zien.
In het verhaal is veel aandacht voor complimentjes (aan jezelf en een ander), positieve gedachten en affirmaties. Je merkt dat Giovanca hier veel verstand van heeft en met de informatie die achterin het boek staat leer jij hier als ouder of leerkracht ook meer over.
Conclusie: Een geweldig en waardevol prentenboek over jezelf zijn én trots zijn op wie je bent!
Verwerkingstip 1: Bij dit prentenboek hoort een heel mooi lespakket dat te gebruiken is vanaf groep 3. Dit lespakket kun je downloaden op kokboekencentrum .nl
Verwerkingstip 2: Bij dit boek is ook een heel mooi lied gemaakt! (Muziek bij deze post) Een echte swingende meezinger mét een geweldige tekst.