Never nooit meer natte voeten

Schoenen kopen.. dat vind ik toch altijd zo moeilijk! Ze zitten niet lekker of ze zijn niet je stijl. Het is het vaak net niet..⁣

Hondje Neo herkent dit! Zijn schoenen zijn kapot. In dit prentenboek gaat hij op zoek naar nieuwe laarzen, maar dat blijkt niet zo makkelijk. Hij wordt er zelfs een beetje verdrietig van als het niet lukt. Maar zijn vriendin Nina weet hem altijd op te vrolijken en komt zelfs met een goede én stiekem zelfs duurzame oplossing voor het laarsjesprobleem. ⁣

Het verhaal is eenvoudig te volgen. Het volgt de structuur; probleem-actie-oplossing. Daarbij komen verschillende emoties aan bod, die zowel benoemd worden als te zien zijn in de illustraties. De illustraties in dit boek zijn verder kleurrijk en lekker groot! Wat dit boek ook heel geschikt maakt om aan een groep kinderen voor te lezen. ⁣

Op dit boek staat dat dit verhaal geschikt is voor het oefenen van de letter N. Dit zie je terug in het veelvuldig gebruik van de N in de tekst. Om de N te leren moet je deze letter namelijk veel horen. Hierdoor is het boek specifiek geschikt voor kinderen met taaluitdagingen, al zal het ook kleuters zonder deze uitdagingen aanspreken. ⁣
Zelf had ik het wel leuk gevonden als de letter N ook meer zichtbaar was geweest in de illustraties. ⁣

Conclusie: Een makkelijk te volgen prentenboek, over 2 vriendjes die op schoenenjacht gaan, waarin de letter N veelvuldig gebruikt wordt. ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)