Sterk begin van een nieuwe serie!
De 17-jarige Cassie heeft een talent voor het lezen van mensen. Door te observeren weet ze wat diegene wil. Handig, maar niet per se noodzakelijk om te kunnen. Tot Special Agent Briggs contact met haar opneemt voor een FBI-programma voor het oplossen van cold cases, samen met een groepje andere talentvolle jongeren: de Naturals. Maar wanneer er een seriemoordenaar toeslaat komt het ineens wel erg dichtbij voor de Naturals en moeten ze al hun vaardigheden inzetten om te kunnen overleven..
Mening: Een nieuwe serie van Jennifer Lynn Barnes, een van mijn favoriete YA-auteurs, die moest ik natuurlijk lezen! En hoewel het echt anders is dan de Hawthorne-serie belooft dit weer een hele gave serie te worden.
Hoofdpersoon Cassie heeft een enorm oog voor detail, waardoor je als lezer een goed beeld krijgt van de andere personages en de omgeving waar ze zich op dat moment bevindt. Daarnaast zorgt haar manier van denken en analyseren ervoor dat je helemaal meegezogen wordt in het verhaal, ook iedereen gaat wantrouwen en op zoek gaat naar aanwijzingen.
Samen met Cassie leer je meer over het werk van een profiler (iemand die een psychologisch profiel opstelt van een verdachte van een misdrijf). Hierbij komen verschillende vaktermen voorbij, die uitgebreid uitgelegd worden. Super interessant om te lezen, maar echt spannend is het verhaal daardoor in het begin nog niet. Daar komt echter in de tweede helft van het boek verandering in! Het verhaal wordt spannend, raadselachtig en de plottwists vliegen je om de oren.
De personages zijn allemaal bijzonder, op een positieve manier. Ze hebben hele typerende eigenschappen waardoor je ze makkelijk uit elkaar houdt. Al leer je de andere personages dan Cassie nog niet écht kennen.
Maar dat zal vast in de volgende boeken gebeuren, aangezien dit een serie van 4 boeken is. Omdat dit deel een aardig afgerond verhaal was, ben in ieder geval super nieuwsgierig naar het volgende deel van deze serie!