Spannend en verrassend op het allerlaatste moment
De auteur heb ik ontmoet tijdens MH Books Event en zelfs net voor het evenement afgelopen was. En wat ben ik blij dat ik dit boek van haar heb gekocht en laten signeren !
Wanneer rechercheur Saskia, tijdens het hardlopen, een zwaargewonde vrouw met een baby vindt, is dat het begin van een aantal gruwelijke gebeurtenissen. Nadien volgen er nog een reeks vermissingen van eenzame, jonge vrouwen. Naast het oplossen van de case, heeft Saskia ook in haar privéleven niet makkelijk, wanneer haar man Ruud zich steeds vreemder gaat gedragen.
De hoofdstukken zijn héél duidelijk omschreven, zodat je weet over wie het gaat en het verhaal bouwt zich op in verschillende perspectieven. De ene keer gaat het over Saskia, de andere hoofdstukken over de andere personages. In het begin vraag je je wel af waarom, maar dat wordt wel snel duidelijk als je verder leest. Vrijwel in ieder hoofdstuk zit er ook een schuine tekst, dat dan wordt verteld door de moordenaar.
Het boek heeft korte hoofdstukken, leest héél makkelijk en heeft me geen enkel moment verveeld. Van in het begin zat ik mee in het verhaal en ik vond het telkens zonde om het boek weg te leggen, maar ja, een mens moet eenmaal zijn andere taken nog doen en ook eens gaan slapen.
De laatste 90 pagina's heb ik echter in 1 stuk doorgelezen, omdat ik dacht, van "aha, we krijgen de ontknoping".
Gedurende het ganse verhaal was ik ervan overtuigd wie de moordenaar was. Net dat je denkt, de puzzelstukjes vallen in mekaar, heeft Mariska me werkelijk tot op het allerlaatste moment toch nog aan het twijfelen gebracht, dat ik met open mond zei van "NEEE, WAAAT???"
En als je dan het boek sluit, begin je gaan na te denken en zeg je inderdaad, nu is de puzzel compleet !
Een verdiende 5 sterren waard !
Een verdiende 5 sterren waard !