Gruwelijk, maar terecht !

Elke1 19 februari 2025
Op het boekevenement Lommeliterair kwam ik Nanesa tegen en zag ik haar debuutthriller "Wraak" staan. De cover wenkte me om meer te weten te komen van dit boek.

De auteur had er nog een zelfgeschreven uitleg naast gelegd zodat je zeker zou weten over welk soort thriller het gaat.
Ik citeer hiervan de eerste zin :
"Sommige lezers beginnen eraan met het idee dat het een lichte thriller is. Helaas komen die lezers bedrogen uit, want Wraak is pittig én heftig én rauw én grijpt je vast om niet los te laten. "
Net dat triggerde mij om dit boek te lezen en ik werd volledig overtuigd door een kijkje nemen in het inkijkexemplaar.

De auteur heeft zeker niet overdreven, het boek zit vol gruwel en begint ook alvast onmiddellijk met spanning en net daarvan hou ik! Ik heb geen enkel moment het boek weggelegd om het niet verder te lezen. Integendeel, ik wou weten waarom "Y" het hoofdpersonage uit het boek zo vol gruwel zit en haar slachtoffers uitkiest. Dat wordt meteen duidelijk van in het begin en verder beaam ik eigenlijk wel alle daden die "Y" doet.
Al wie "Y" kwaad heeft gedaan zal dit weten.
En mocht ik ertoe in staat zijn, ik had "Y" geholpen met haar daden !
Er is een spreekwoord "Boontje komt om zijn loontje". Dit is wat er werkelijk gebeurt.
Slaagt "Y" erin om al haar daden te voltooien? Kan de politie "Y" stoppen en vatten?
Dat stuk laat ik open voor de toekomstige lezers.

Een terechte 5 sterren, eigenlijk geef ik een 10 op 5, m.a.w. dit boek verdient meer dan 5 sterren !

Meer recensies van Elke1