Minder spannend vervolg op Nieuw bloed, maar dat einde.....wat een cliffhanger!
Bloedband is het tweede deel uit de trilogie rondom Barbara van Eck. Het deel is overigens prima los te lezen, maar voor een goed begrip van de privé-perikelen van Barbara lees je ze het best op volgorde.
Na 30 jaar is Barbara eindelijk herenigd met haar dochter. Samen starten zij een detectivebureau op, Blom & Blom genaamd. Ze krijgen al vrij snel te maken met een grote zaak. Leo Wallage, een bekende Nederlander die bekend is door zijn spelletjesprogramma, wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Zelf beweert hij onschuldig te zijn en hij schakelt Blom & Blom in de zaak te onderzoeken: wie is er op uit zijn goede naam door het slijk te halen en waarom?
Aangezien Wallage een bekende Nederlander is springt de media er boven op en is het gedaan met de rust. Hij kan zijn werk niet doen en vanzelfsprekend heeft dit alles invloed op zijn huwelijk.
Naast deze verhaallijn loopt een tweede verhaallijn, die zijn begin had in het eerste deel, Nieuw bloed. Barbara wordt nog steeds achtervolgd door haar verleden, maar nu rijst de vraag wie er het meeste gevaar loopt, zij of haar dochter Kim?
Je leest het verhaal met name vanuit het perspectief van Barbara (en Kim) maar er zijn ook hoofdstukken vanuit het perspectief van Kim’s oom, Teun. Het is snel duidelijk dat deze persoon een persoon is om rekening mee te houden. Hij heeft sterkte overtuigingen.
Het verhaal leest, net als het eerste deel, vlot weg en de personages en gebeurtenissen zijn ook dit keer weer geloofwaardig. Toch vond ik dit deel net wat minder spannend dan het eerste deel, alhoewel het eind van dit boek je toch met een heleboel vragen laat zitten die je doen verlangen direct te starten in het derde deel.
De schrijfstijl van Jet van Vuuren is zeer toegankelijk en zij weet hoe zij een verhaal opbouwt; het zit van begin tot eind goed in elkaar en als lezer leef je mee met Barbara en Kim.
Dank aan uitgeverij Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.