Op zoek naar liefde

EllenBdE 12 november 2024
In dit boek volgen we Jan, een puber met een wat nerdy voorkomen en zo onzeker
en onwetend als het op liefde en vrouwen aankomt. Telkens hij een mooi meisje ziet
op school is hij op slag verliefd. Maar de liefde voor Hanna lijkt toch wel het grootst.
Maar de hippe meid ziet enkel vriendschap in Jan (hij blijft overal wat in the
friendzone hangen want Jan is te vertrouwen, geen jongen die plots zijn hand in je
broekje steekt of je onverwacht zal kussen. Ja hij lonkt naar je borsten maar als dat
het maar is denken de meiden. Maar Jan wil meer, hij wil kussen, hij wil voelen, hij wil
de liefde ervaren.

Wanneer hij in een dronken bui Hanne als Godin uitroept en haar daarbij nogal
ongepast vastneemt beseft Jan dat de vriendschap over en out is en hij Hanne moet
vergeten.

Daarna volgen we Jan op weg naar zijn adolescentie, hij gaat studeren en wordt er
best maatjes met een mooie klasgenoot. De twee gaan vaak samen op stap en
stilletjes aan hoopt Jan dat het deze keer wel zal lukken. .. Wat volgt is een
hartverscheurend moment dat je als lezer alleen maar droevig maakt.

Je wil het beste voor Jan, je wil Jan vertellen hoe het zit, wat hij moet doen, Jan even
zeggen dat hij misschien wat lager op de trap de meisjes moet gaan zoeken, zeker
om wat ervaring te kweken.

Het is moeilijk om deze roman in een vakje te zetten want volgens mij past hij zowel
bij YA als NA als volwassen genre. Het begin is wat traag, je krijgt heel wat info
waardoor je Jan echt als een geek gaat gaan zien en dat is wel een mooie insteek,
want anno 2024 lopen er nog genoeg onzekere, ietwat geek-achtige jongens rond op
school, die genegeerd of uitgelachen worden, maar die net als iedereen alleen maar
op zoek zijn naar die ene liefde.

Meer recensies van EllenBdE