Spidey-strip voor beginnende lezertjes

Els Van Daele 11 februari 2025
Wie jonge kinderen heeft, kent ongetwijfeld de animatieserie ‘Spidey en zijn geweldige vriendjes’ op televisie: de verhalen van Peter Parker en zijn vrienden Miles Morales en Gwen Stacy. Samen vormen ze Team Spidey en vechten ze tegen superschurken om de stad New York te beschermen.

Dit stripboek gebaseerd op die serie, De avonturen van Sidey, is bestemd voor jonge lezertjes. De teksten zijn aangepast aan de leeftijd van 5 tot 8 jaar, met korte, makkelijk te volgen verhaaltjes.

Spidey is de jongere versie van Spiderman, de rode superheld die webben kan weven en door de stad zweeft. Met hulp van de Avengers nemen de jonge helden het op tegen de grote schurken Doc Ock en de Green Goblin.

Mijn zoontjes zijn fan van de serie en vonden de verhalen in het stripboek dan ook geweldig. Het is ook leuk om het boek samen met je kinderen te lezen en bijvoorbeeld iedereen de teksten van een personage te laten voorlezen.

Doordat de tekeningen heel kleurrijk en herkenbaar zijn en de teksten vrij eenvoudig, is dit een ideale kennismaking met de stripwereld voor jonge kinderen.

Deze recensie verscheen eerst op In de Boekenkast: https://indeboekenkast.com/2025/02/11/de-avonturen-van-spidey/

Meer recensies van Els Van Daele