Meer van verwacht
Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van dit boek, zeker omdat het zo’n TikTok-sensatie is.
Magnolia Parks en BJ Ballentine zijn twee jonge mensen uit de high society van Londen. Ze zijn mooi en rijk en al hun doen en laten wordt gefotografeerd en vastgelegd op sociale media en is voer voor eindeloze roddels.
Ze zijn smoorverliefd op elkaar en lijken voor elkaar voorbestemd, maar ze zitten verstrikt in een spel van knipperlichtrelaties en elkaar afstoten en aantrekken. Zij flirt met andere mannen en hij duikt met andere vrouwen in bed en dat allemaal om elkaar jaloers te maken. Elke keer als je denkt dat ze nu eindelijk weer bij elkaar komen, komt er weer iets tussen…
Mijn probleem was dat 445 pagina’s wel heel veel is om dit spelletje van over en weer tussen hen te beschrijven. Maar dit is een persoonlijke mening, andere lezers zullen hier misschien niet over vallen.
En het moet gezegd dat het boek heel vlot leest en goed geschreven is. Het taalgebruik is heel goed en ook al gebeurt er soms niet echt bijster veel, het is wel allemaal heel goed beschreven en uitgewerkt. En je komt heel veel te weten over hoe het eraan toegaat in de hogere klassen in Londen. En ook de levens van de goede vrienden van Magnolia en BJ komen aan bod en geven een inkijk in het leven van de beau monde.
De hoofdstukken worden afwisselend geschreven vanuit het perspectief van de hoofdpersonages Magnolia en BJ. Dit staat telkens duidelijk aangegeven boven elk hoofdstuk, het werd voor mij alleen eerst even verwarrend om te weten wie wat schreef wanneer chatberichten werden gedeeld. Doordat het verhaal afwisselt tussen de twee perspectieven, kun je de situatie van de twee kanten bekijken en proberen te begrijpen.
Magnolia Parks is het debuut van Jessa Hastings. Zij is afkomstig uit Australië, maar woont intussen in Californië met haar gezin. Haar boek Magnolia Parks werd heel beroemd door TikTok waar het viraal ging en wereldwijd miljoenen views kreeg. De sticker op de cover verraadt het al: “Tiktok made me buy it”. Het is ook het eerste boek van de gelijknamige serie, het volgende boek zal ‘Daisy Hates’ heten, naar een personage dat ook al in dit boek aan bod kwam. In het Engels zijn er intussen al vijf delen verschenen.
Deze recensie verscheen eerst op In de Boekenkast: https://indeboekenkast.com/2024/08/26/magnolia-parks/