Kruipen oorwormen in je oren?

Els Van Daele 09 januari 2025
Kruipen oorwormen in je oren? Waar vind je de grappigste kameleons? Welke vogel lijkt op een dinosaurus? Waarom moet je lief zijn voor watervlooien? Wie is de grootste stinkerd van allemaal?

Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten in Mijn boek vol slimme weetjes over dieren van Mathilda Masters en Kass VanderSande.

Het boek is onderverdeeld in vijf delen: Kriebeldiertjes, Reptielen en amfibieën, Vogels, Leven onder water en Zachte beestjes. De weetjes over elk dier worden telkens ingeleid door een originele vraag, waarna je antwoord krijgt via tekst, maar ook via heel veel afbeeldingen en tekstballonnetjes waarin de dieren zelf antwoord geven. Elk hoofdstuk wordt afgesloten door een quiz, om je kennis te testen. Gelukkig vind je achteraan de antwoorden, want de vragen zijn niet echt simpel en ook niet altijd terug te vinden in de teksten, maar wel heel interessant en leerrijk.

Mathilda Masters is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze is onder meer bekend van de fictiereeks De keukenprins van Monaco en van haar weetjesboeken 321 superslimme dingen die je moet weten over…
Met dit boek, Mijn boek vol slimme weetjes over dieren, schreef ze nu ook een weetjesboek voor jongere kinderen.

De vrolijke en frisse tekeningen in het boek zitten vol humor en zijn van de hand van Kass VanderSande, een Belgische illustrator die houdt van wetenschap, techniek en natuurkunde.

Mijn zoontjes en ik hebben genoten van dit boek vol slimme weetjes, vooral ook omdat het zowel dieren van dichtbij als van verderaf behandelt. Er stonden ook veel dieren in die we nog niet kenden. Kinderen houden sowieso al van weetjes en dit boek verwoordt het dan in een voor hen toegankelijke taal en met vrolijke tekeningen. Een aanrader voor de basisschool!

Deze recensie verscheen eerst op In de Boekenkast: https://indeboekenkast.com/2025/01/02/mijn-boek-vol-slimme-weetjes-over-dieren/

Meer recensies van Els Van Daele

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.