Hartenbreker

Els Van Haute 04 maart 2025
Alleen van u als ik van mij. Door: Billie Vos.

Ik was fan van Door het bos de liefde zien maar die bundel valt in het niet bij Alleen van u als ik van mij. Oké, ik herkende jammer genoeg net iets te veel (mijn man verlaat me na 26 jaar voor een jong lief) maar zelfs mensen die in een gelukkige relatie zitten gaan hun hart voelen breken.

Vos raakt. Met eenvoudige woorden, korte teksten, uitgepuurde tekeningen in een beperkt kleurenpalet. Ze raakt je door haar eenvoud, haar net iets andere blik, de herkenbaarheid, dichtbijheid. Naast liefdesverdriet is eenzaamheid een hoofdthema.

Terwijl ze je hart breekt, tranen op je wangen tovert en je hart beroert maakt ze ook iets warms en vloeibaars los in je buik. Deze bundel verscheurt en heelt. Laat je betoveren. Maar wees voorzichtig. Lees de gedichten met mondjesmaat. Laat ze diep doordringen.

Ik onderlijn in boeken, dit is voor het eerst dat ik ook tranen heb getekend in de kantlijn. Volg Billie ook op Instagram: soms leest ze daar een gedicht voor en dat is magisch mooi!

Meer recensies van Els Van Haute

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.