Avontuurlijk
Earhart. Door: Torben Kuhlmann.
Dit is het vijfde boek in de muizenavontuur-reeks van Kuhlman en het verschijnt 10 jaar na het eerste. Net als dat eerste boek gaat het over vliegen, toen was het: Lindbergh en nu Earhart.
Ik kende de muizen niet maar ben al lang gefascineerd door de boeiende, stoere Amelia Earhart vandaar mijn keuze voor dit kinderboek. Voor de mensen die de reeks ook (nog) niet kennen: ze is volledig getekend én geschreven door Kuhlman. De prenten zijn stuk voor stuk pareltjes, de muizen zijn schattig (zelfs voor iemand die totaal geen fan is van muizen in real life) en het verhaal is lekker spannend.
We maken kennis met een woelmuis die graag wat meer van de wereld wil zien. Zij ziet in dat de grenzen van hun tuin niet de grenzen van de wereld zijn en besluit op avontuur te trekken in een zelfgebouwd vliegtuigje. Met de hulp van fijne vrienden die ze onderweg tegenkomt lukt dat haar ook en uiteindelijk belandt ze bij Amelia Earhart zelf.
Wat een leuk, inspirerend en empowerend boek is dit. Zeker doordat de hoofdpersoon een meisje is; daar hou ik van! Het ideale boek om in bed voor te lezen. Al bestaat de kans dan wel dat er daarna niet veel geslapen zal worden omdat het zo avontuurlijk is ;)